Jump XL leert Brusselaars springen

BEZOEKERS KUNNEN OP 1.500 VIERKANTE METER TRAMPOLINES STUNTS OEFENEN

Het lijkt wel of deze trampolinefanaten vliegen.
Baert Marc Het lijkt wel of deze trampolinefanaten vliegen.
Springen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Je kunt het vanaf vandaag in het eerste Brusselse indoor park Jump XL. In zes verschillende zones en op 1.500 vierkante meter kunnen bezoekers zich uitleven op allerhande trampolines. "De sport wordt steeds populairder: vandaag zijn we al volledig volgeboekt", zegt uitbaatster Chantal Losavio.

Wie zijn energie kwijt wil, kan vanaf vandaag in de Tielemansstraat in Laken terecht. Daar opent Jump XL, het eerste trampolinepark van het Brussels gewest, vandaag de deuren. Vlaanderen telt al enkele trampolineparken en in onze buurlanden is de sport alvast een groot succes. "De trampolineparken doen het in Vlaanderen goed, maar het bleek in Brussel veel moeilijker dan gedacht om een vergunning te krijgen", zegt Losavio. "We moesten uiteraard op zoek gaan naar een groot en hoog gebouw, maar daarvoor kregen we niet direct een vergunning. Na een zoektocht van bijna drie jaar hebben we uiteindelijk onze intrek kunnen nemen in een pand in Laken."


In totaal kunnen jong en oud er terecht voor 1.500 vierkante meter aan trampolines in zes verschillende zones. "Zo is er onder meer een stuntzone, een kinderzone, een airbagzone, een gymnastiekzone, een fitnesszone en een klimmuur. De bedoeling is dat iedereen er zijn gading vindt. De minimumleeftijd is zeven jaar, maar op specifieke momenten zijn ook jongere kinderen welkom. We zorgen er trouwens voor dat de maximumcapaciteit van 60 personen nooit overschreden wordt, zodat iedereen de ruimte heeft om zich uit te leven. Ook zullen er altijd een of twee toezichters aanwezig zijn die een oogje in het zeil houden. Verder krijgen de aanwezigen bij hun aankomst enkele instructies mee."

De kinderen kunnen zich uitleven in een zone speciaal voor hen ontwikkeld.
Baert Marc De kinderen kunnen zich uitleven in een zone speciaal voor hen ontwikkeld.

Trainingen

Ouders die geen zin hebben om mee te springen, kunnen zich in de cafetaria op de eerste verdieping installeren. Daar hebben ze een mooi zicht op alle zones. In het trampolinepark kunnen er ook verjaardagsfeestjes gegeven worden en op geregelde tijdstippen worden er trainingen aangeboden. "Op donderdagavond leren we de mensen bijvoorbeeld 'tricks and stunts' aan", vertelt Francisco De La Riva van 'Xtreme Team Parkour'. "Wie salto's wil maken, maar daar nog geen ervaring in heeft, schieten wij te hulp. Om risico's op blessures te vermijden geven we eerst voldoende uitleg om vervolgens samen de stunts te oefenen. Ook begeleiden we de mensen die niet zomaar het traditionele parcours willen volgen."

12 euro

Een uurtje ravotten op de trampolines kost tussen de 10 en de 12 euro. Voor meer info en openingsuren: www.jump-xl.com. Reserveren is aangeraden.