Jongetje belandt met voet in roltrap Brussel-Noord

Ongeval met roltrap in Brussel Noord
Baert Marc Ongeval met roltrap in Brussel Noord
De Brusselse brandweer heeft vanochtend een kind bevrijd uit een roltrap in Brussel-Noord. Het jongetje kwam met zijn voeten tussen twee treden van de roltrap vast te zitten.

Het ongeluk gebeurde rond 8.45 uur toen een groep kinderen van een zomeropvang samen op weg was naar een speeltuin. Zij namen in het Noordstation de roltrap^naar de premetro, die onder het treinstation loopt. Een jongen van ongeveer 6 jaar oud kwam met zijn voet vast te zitten tussen twee treden. Daarop werd de roltrap meteen gestopt.

De brandweer kwam ter plaatse, samen met de MUG. Een begeleider bleef tijdens de hele operatie bij het kind, terwijl de groep zijn tocht verder zette. “De MUG-arts gaf het kind een kalmeringsmiddel terwijl de brandweermannen de trappen van de roltrap van elkaar verwijderden”, vertelt Derieuw. Na een half uur was het kind bevrijd. Het slachtoffertje raakte lichtgewond aan de voet en werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Claudia Rosseel

  Ook als je er niet op speelt, kunnen die dingen levensgevaarlijk zijn. De zool van mijn schoen werd ooit gegrepen door zo'n trap. Gelukkig scheurde die vlot los van de schoen en stond ik even later heelhuids maar met een schoen zonder zool boven...

 • Jan Van Gent

  Spelen of niet spelen een normaal werkende roltrap heeft toch geen gaten waar je uw voet kunt insteken die trappen schuiven normaal mooi in elkaar door de getande uitstulpingen dus daar krijg je uw voet niet tussen. Misschien mankeerde er een stuk zodat er een gat was …..

 • luc Cuypers

  Stefan . Groot gelijk . Veel kinderen denken dat een roltrap een speeltuig is .

 • luc Cuypers

  Stefan . Groot gelijk . Veel kinderen denken dat een roltrap een speeltuig is .

 • Sofie Van de Vel

  Stefan crama, zelf nooit kind geweest ?