Jongen zaait paniek met nepwapen

De politie van Sint-Jans-Molenbeek kreeg dinsdagmiddag een erg verontrustend telefoontje binnen. Een vader getuigde dat zijn zoon een jongeman in de Vierwindenstraat had gespot met een vuurwapen. Die zou de verdachte verborgen houden in zijn sporttas.

"De Vierdwindenstraat is een beruchte buurt", zegt politiewoordvoerder Johan Berckmans. "Dus stuurden we enkele patrouilles uit."


Zodra de politie ter plaatse kwam, gingen ze de jongeren ondervragen en fouilleren die in de buurt rondhingen of aan het spelen waren. Plots zagen ze iemand die aan de beschrijving van de getuige voldeed een gebouw binnenstappen. Op de trappen tussen de 7e en 8e verdieping vonden de agenten de sporttas, maar het zwarte vuurwapen bleek nep te zijn.


"Maar als je iemand met zo'n wapen bedreigd, kan die persoon niet uitmaken of het om een echt of vals wapen gaat", aldus Berckmans.


Net toen de agenten de tas onderzochten, verscheen de 17-jarige eigenaar in de trappenhal. De verdachte probeerde nog te vluchten, maar werd snel overmeesterd door de agenten.Omdat hij geen onbekende was voor de politie, werd hij alsnog opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket.


(DCFS)