Jongen (7) "in gezicht geslagen" door turnleraar: "Niet de eerste keer”

Moeder eist ontslag van de leerkracht in petitie

Artsen stelden de slag vast in het ziekenhuis, waarna de ouders een klacht indienden bij de politie.
Sudpresse Artsen stelden de slag vast in het ziekenhuis, waarna de ouders een klacht indienden bij de politie.
De ouders van een 7-jarige jongen in Brussel beschuldigen een turnleraar van geweld tegen hun zoon. In februari ontdekten ze een blauwe plek op de wang van Imrane, die het gevolg zou zijn van een slag van zijn leerkracht. Het koppel diende een klacht in bij de politie en verwittigde de school. Die beloofde “het ontslag van de man”, maar daar kwam niets van in huis. De moeder is een petitie gestart.

Op 28 februari zou de turnleerkracht een klap in het gezicht van de 7-jarige Imrane hebben gegeven. De ouders ontdekten de blauwe plek toen ze hun zoon gingen afhalen van de Sint-Jorisschool in hartje Brussel. Imrane vertelde dat zijn turnleraar hem had geslagen, waarna het koppel met de jongen naar het ziekenhuis trok, waar de slag door artsen werd vastgesteld.

De ouders dienden een klacht in wegens slagen en verwondingen bij de politie en gingen verhaal halen bij de directie van de school. Volgens vader Rachid was het bestuur op de hoogte van de houding van de leerkracht. Naar verluidt zou de man zich eerder al bruut hebben gedragen ten aanzien van leerlingen. “De directie beloofde ons dat ze de leerkracht zou ontslaan”, zegt Rachid in La Capitale. Maar daar kwam niets van in huis.

De directie beloofde ons dat ze de leerkracht zou ontslaan

Vader Rachid

Vier weken geschorst

De turnleraar werd vier weken geschorst, maar na de paasvakantie ging hij gewoon weer aan de slag. Tot grote verbazing van Imrane’s ouders. De moeder van de jongen is een petitie gestart waarin het ontslag van de leerkracht wordt geëist. Ze vraagt aan andere ouders die reeds te maken hadden met mogelijk gewelddadig gedrag van de leraar om de petitie te ondertekenen en zo het ontslag alsnog af te dwingen. 

Directeur Brian Rotsaert bevestigt in La Capitale dat er een incident plaatshad tussen een leerkracht en een leerling, en dat de werknemer vier weken werd geschorst. De school wenst echter niet te reageren op de terugkeer van de turnleraar, noch op de petitie van de moeder.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Elfie Berneel

    Wat de leerling ook gezegd of gedaan heeft, ge slaat niet op kinderen. Straf ze desnoods.

  • danny janssens

    Deze leraar hoort niet thuis in een school.

  • marijke deruyck

    Als hij voldoende steun van hogerhand heeft en vastbenoemd is, krijg je hem niet weg.