Jongen (10) overleden na aanrijding door bestelwagen in Brussel: Kind liep door rood licht

Het ongeval gebeurde op de Kongolaan in Elsene.
Google Street View Het ongeval gebeurde op de Kongolaan in Elsene.
Op de Kongolaan in Elsene is een tienjarig kind dinsdagnamiddag aangereden door een bestelwagen. Het jongetje raakte levensgevaarlijk gewond en overleed later in het ziekenhuis. Volgens het Brussels parket liep hij door het rode licht, zo’n zes meter van het zebrapad vandaan.

Het ongeval deed zich omstreeks 15.25 uur voor op het kruispunt van de Terkamerenboslaan met de Kongolaan. De tienjarige jongen werd er aangereden toen hij er de straat overstak. Het kind werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleefde de impact van de aanrijding niet.

De bestuurder die de jonge knaap aanreed, een 27-jarige man, bleek alvast niet onder invloed van alcohol of drugs. De man reed op dat moment 40 kilometer per uur. De bestuurder werd in shock overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een nacht in observatie bleef. 

Het parket heeft intussen een verkeersdeskundige aangesteld om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Ook zullen de verschillende getuigen van het ongeval verhoord worden en zal er een analyse gemaakt worden van de camerabeelden. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danielle Scherrens

  Pierre van Nes dit is voor de chauffeur even erg. Als een kind plots oversteekt voor je neus, kan je het niet ontwijken. En dan kan ik mij voorstellen dat de bestuurder daar kapot van is. Kinderen zijn nu eenmaal kinderen en doen soms roekeloze dingen. Maar leef daar maar mee verder. Erg voor die ouders en erg voor de bestuurder. Sterkte aan beiden.

 • Pierre Van Nes

  Dit is een verschrikkelijk drama voor de ouders en de familie. Mijn gedachten zijn bij hen. Iedereen die de nood voelt om met een steen te werpen naar een doodgereden tienjarig kind zou eens lang en diep in de spiegel moeten kijken. Of een psycholoog opzoeken.

 • Said Sabaouni

  Inninge medeleven aan de ouders, familie en vrienden van jongen is verschrikken Ik kan geen woorden voor en Veel sterkte aan de bestuurder.

 • mark germanus

  Heel erg voor de ouders en familie,vrienden.Maar misschien in de scholen er toch wat meer aandacht ( het verkeer) aan besteden, en ook de ouders van alle kinderen eens terug het belang van zulke lessen ook thuis kan er niet genoeg op gewezen worden.

 • jozef van riel

  En natuurlijk de schuld van de automobilist! Maar wandel eens door de stad. Tientallen (!) ouders MET kinderen aan de hand negeren de verkeerslichten! Jong geleerd is oud gedaan hé.