Jonge vrouw dood teruggevonden in haar appartement

In Elsene is woensdagavond een jonge vrouw dood teruggevonden in haar appartement. Ze lag er naar alle waarschijnlijkheid al enkele dagen.


Het was haar vriendje die de politie verwittigde. Hij had al een paar dagen niets van zijn vriendin gehoord en begon zich zorgen te maken. Toen hij haar rond 20u in haar appartement in de Kasteelstraat wilde opzoeken, stond hij voor een gesloten deur. Gealarmeerd door een vreemde geur die zich vanuit haar kamer verspreidde, belde hij de politie op. Die vond de vrouw levenloos in haar kamer.


"We roken al sinds zondag een onaangename stank", zegt een student die ook in het gebouw woont aan de Franstalige pers RTL. "Maar de overige bewoners en ik dachten dat het aan een probleem met de riolering lag." De overige huurders stonden dan ook versteld en waren gechoqueerd toen ze erachter kwamen dat hun overleden medebewoonster de oorzaak van de bizarre geur was. Het was een bijzonder macabere ontdekking. Van moord is er wel geen sprake, de jonge vrouw stierf waarschijnlijk een natuurlijke dood. "Nergens vonden we sporen van inbraak, geweld of de aanwezigheid van een derde persoon", zegt Denis Goeman, woordvoerder van het Parket in Brussel. "Het gaat dus om een natuurlijke dood, ofwel zelfmoord. Maar er volgt geen verder onderzoek." (DCFS)