Jambon leert kinderen Sint-Ludgardis noodnummer aan

Minister van Veiligheid gaf de leerlingen informatie over het noodnummer 112.
Marc Baert Minister van Veiligheid gaf de leerlingen informatie over het noodnummer 112.
De tweede- en zesdejaars van Sint-Ludgardis in Ganshoren hebben gisteren Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon op bezoek gekregen. Hij toonde hen een informatiefilmpje over het 112-nummer en gaf ook uitleg.

"De 112-kidscampagne komt er eigenlijk door Shayan, een zesjarige jongen uit Spa die in 2015 zijn mama redde omdat hij wist hoe hij het noodnummer 112 kon bellen. In het 112-filmpje vertelt een jonge rapper het verhaal van Freddy, geïnspireerd op deze dappere jongen. Zo leren kinderen het noodnummer uit het hoofd en leren ze dat ze onze operatoren in de noodoproepcentrales zeker moeten zeggen waar ze zijn, wat er gebeurd is en of er gewonden zijn", aldus


minister Jambon.


De minister waarschuwde de leerlingen ook nog dat ze geen grapjes mogen uithalen met het noodnummer. De leerlingen van het Sint-Lutgardis verzekerden de minister dat ze nog nooit voor de grap naar het nummer gebeld hadden.


"Mijn oma is eens voor de grap op de grond gaan liggen, maar ik wist toen al meteen dat ik daar niemand mee moest lastigvallen. Ik zal nooit voor de grap naar dat nummer bellen", besluit Annaël.


(AMG)

Annaël beloofde om nooit voor de grap naar het nummer te bellen.
Marc Baert Annaël beloofde om nooit voor de grap naar het nummer te bellen.