Huiszoekingen in Peterboswijk: 100.000 euro, 600 gram cocaïne en 2 kilo cannabis aangetroffen

Drugs aangetroffen bij huiszoekingen in Peterboswijk
Marc Baert Drugs aangetroffen bij huiszoekingen in Peterboswijk
Om de criminaliteit in de probleemwijk Peterbos in Anderlecht aan te pakken, ondernam de politie in januari verschillende acties. Sinds het begin van het jaar werden drie huiszoekingen gedaan om drugsnetwerken te ontmantelen.

De acties kaderen binnen het Duurzaam Wijkcontract (DWC) dat de Peterboswijk in 2018 door het Brussels Gewest kreeg toegekend. Het doel van dat contract is om de wijk tussen 2019 en 2023 op te waarderen onder meer door de criminaliteit aan te pakken. 

De wijk wordt geregeld geteisterd door rivaliserende drugsdealers. Bij schermutselingen tussen de bendes geraakte op 28 december 2018 nog een persoon zwaargewond door verschillende messteken. De man verkeert nog altijd in levensgevaar. Op 8 januari werden voor dit incident vier verdachten aangehouden, waaronder twee minderjarigen. De twee meerderjarigen werden in verdenking gesteld van poging tot moord en zijn onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Politieacties

Bij een politieactie op 10 januari werd een werkplaats ontdekt die gebruikt werd voor het inpakken van verdovende middelen. De politie trof er meer dan 75.000 euro contant geld en verdovende middelen aan. Die dag werden er ook vijf verdachten aangehouden. Op 16 januari stootte de politie opnieuw op meer dan 30.000 euro contant geld. De agenten namen grote hoeveelheden cocaïne en marihuana en een vuurwapen in beslag. Bij de laatste actie, op 24 januari, werden nog eens twee verdachten aangehouden.

Peterbos politie actie: politie op patrouille door de wijk waar de kleinste kinderen voetbal spelen
Baert Marc Peterbos politie actie: politie op patrouille door de wijk waar de kleinste kinderen voetbal spelen

Na deze acties werden twee personen onder aanhoudingsbevel geplaatst en drie anderen vrijgelaten onder voorwaarden. In totaal werd meer dan 100.000 euro, 600 gram cocaïne, 2 kilo cannabis en materiaal om drugs mee te bereiden in beslag genomen.

Aangetroffen geld
Marc Baert Aangetroffen geldReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.