Hondeneigenaars: pas op voor slakken met dodelijke parasiet

In de hondenweide van het Dielegembos in Jetten konden baasjes een professionele fotoshoot doen met hun trouwe viervoeter. Die kaderde in een preventiecampagne van farmareus Bayer.
Baert Marc In de hondenweide van het Dielegembos in Jetten konden baasjes een professionele fotoshoot doen met hun trouwe viervoeter. Die kaderde in een preventiecampagne van farmareus Bayer.
In de hondenweide van het Dielegembos in Jette kon je woensdag gratis een professionele foto laten nemen van je hond. Daarna kregen de baasjes de foto met: ‘Laat dit niet je laatste foto zijn’. Zo wil Bayer hen bewustmaken voor slakken die een dodelijke parasiet meedragen.

Wat op het eerste zicht een toffe actie leek, was eigenlijk een bewustmakingscampagne van Bayer om hondenbaasjes te informeren. Honden kunnen namelijk via aanraking met slakken of hun slijmspoor een dodelijk parasiet meekrijgen, de longwormparasiet. Die komt meer en meer voor in ons land. Vandaar lanceert Bayer ook dit jaar een bewustmakingscampagne op 26 juni, de dag van de gevaarlijke slak.

De worm tast de longen en het hart aan waardoor de ziekte fataal kan aflopen voor je viervoeter. Bovendien is de infectie van een longwormparasiet moeilijk te herkennen. De symptomen zijn hoesten, vermoeidheid en bloedingen waardoor men vaak niet daaraan denkt en er grotere risico’s zijn bij een laattijdige diagnostiek.

De longwormparasiet
Baert Marc De longwormparasiet
Baert Marc
Baert Marc
Deze hond had duidelijk een make-over gekregen voor de fotoshoot.
Baert Marc Deze hond had duidelijk een make-over gekregen voor de fotoshoot.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.