Home-invaders hebben boodschap voor politie: “neem maar vingerafdrukken, kl...!”

justitiepaleis Brussel
Baert Marc justitiepaleis Brussel
Een jongeman van 20 riskeert 5 jaar cel voor 14 diefstallen met geweld. Bovendien ging hij zeer arrogant te werk. Zo schreef hij samen met twee kompanen bij een homejacking op snelbinders een boodschap voor de politie. 

De jongeman bekende ter zitting het merendeel van de tenlasteleggingen. Enkel het zwaarste feit, de brutale home invasion bij een bejaarde vrouw, ontkende hij. Op 17 mei 2017 drongen drie jongeren de woning van een alleenstaande 81-jarige vrouw in Schaarbeek binnen. “Ze hebben haar meteen overmeesterd en met geweld naar het salon gesleurd”, aldus het parket, “hierbij gingen ze aan de haal met juwelen, geld en haar bankkaart. Ook dwongen ze haar met bruut geweld om de code van haar bankkaart te geven. Daarna belden ze met de gsm van het slachtoffer de hulpdiensten met de melding ‘dat ze een oude vrouw om hulp hadden horen roepen’. Van hun minder aangename kant toonden ze zich door op de snelbinders waarmee de vrouw gekneveld was te schrijven ‘Neem maar vingerafdrukken kl.....!”. 

Uiteindelijk kon een van hen toch opgepakt worden op basis van zijn betrokkenheid bij vele identieke feiten. Uitspraak op 11 maart.