Guy Vanhengel: “Met N-VA in Brussel besturen ligt moeilijk”

Brussels Open Vld-minister Guy Vanhengel.
BELGA Brussels Open Vld-minister Guy Vanhengel.
Brussels minister Guy Vanhengel (Open Vld) zegt dat met de N-VA besturen in het hoofdstedelijk gewest "moeilijk ligt". De reden? "Die partij heeft een programma waaruit blijkt dat ze niet echt van Brussel houdt”, zo zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

Volgens Vanhengel, die op 26 mei de lijst van zijn partij Open Vld voor het Brussels parlement trekt, plaatst de N-VA Brussel "in het perspectief van de Vlaamse onafhankelijkheid en de grotere Vlaamse autonomie". Die aanpak spreekt de Brusselaars "niet zo aan".

"Bij hen (de N-VA, red.) zie ik geen punten van overeenstemming om samen met andere partijen Brussel te besturen. Er is altijd een aantal van die punten over de partijgrenzen heen, maar bij sommigen is dat moeilijk.”


Vanhengel is ook scherp voor Groen, omdat de mandatarissen van die partij volgens hem altijd moeten terugkoppelen naar een "onzichtbare achterban", waardoor er eigenlijk geen besluitvorming mogelijk is.

Vanhengel hoopt na de verkiezingen van 26 mei in Brussel met Open Vld "de grootste van alle kleine Nederlandstalige partijtjes" te blijven. Peilingen die het anders uitwijzen, moeten volgens de Brusselse liberaal gerelativeerd worden.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan peeters

  Met NVA valt er nergens te besturen, als het moment is aangebroken om verantwoording af te leggen over hun bestuur, stappen ze gewoon uit de regering uit eigenbelang en vluchten ze , een grote puinhoop tot fraude toe achterlatend..... Hoe kan men besturen met een partij die een totaal gebrek aan verantwoordelijkheid heeft? In Antwerpen gebeurt net hetzelfde, een totaal falend beleid en De Wever laat Antwerpen in de steek en hij heeft zo'n grote mond gehad, nu vlucht hij gewoon, hoe laf.

 • marina bonroy

  Waarom zou dat niet kunnen? Als ze stemmen halen zal 't wel moeten. Wie ook stemmen haalt moet besturen. Dat cordon sanitair rond VB is trouwens volledig ondemocratisch. Ik stem er niet voor maar waar is de democratie als je partijen uitsluit waar mensen voor kiezen. Leg maar een cordon rond de partij Islam want die is gewoon tegen democratie.

 • Raoul Rouma

  Sinds wanneer bestuurt dit heerschap, voor wie of voor wat? Dat hij maar snel terug onder zijn steen kruipt. Jaren niet gezien en nu plots voor de verkiezingen wil hij laten merken dat hij er wel degelijk nog is.

 • Koen Haren

  lieve vanderstraeten laatste tijd nog in de Europese wijk geweest? Sinds het rode kruis daar (enkel illigalen) een dakloze opvang heeft geopend is het daar ook niet meer wat het geweest is.

 • Rita Van Leuven

  Schaf dat overbodige Brussels parlement gewoon af en het probleem heft zichzelf op