Grote vakbondsbetoging in Europese Wijk

Europese vakbondsbetoging in Brussel: Vakbondsleden uit verschillende lidstaten betogen voor een socialer Europa.
Baert Marc Europese vakbondsbetoging in Brussel: Vakbondsleden uit verschillende lidstaten betogen voor een socialer Europa.
Bijna 5.000 leden van de Europese vakbonden trokken vrijdagmiddag door de Europese wijk om een socialer Europa te eisen. De politie telde 4.650 betogers, de vakbonden meldden achteraf dat er 8.000 betogers meeliepen.

Een maand voor de verkiezingen willen de vakbonden een signaal geven aan het Europees parlement. De bonden verwachten van de europarlementsleden dat ze strijden voor een Europa dat rechtvaardiger is voor de werknemers. Als eisen schuiven de bonden onder meer een einde aan sociale dumping naar voor. Ook de fiscale concurrentie tussen lidstaten moet stoppen en er moet weer ruimte komen voor investeringen

De betogers trokken van het Luxemburgplein naar de Oudergemstraat, vlakbij het Schumanplein. Door de betoging was de Belliardstraat een tijdlang afgesloten, wat tot enige verkeershinder leidde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.