Grote nieuwkomer Agora zit in de goede richting voor een zetel

Agora: Gerben (tweede links), Siegline (tweede rechts), Kewan (rechts)
Baert Marc Agora: Gerben (tweede links), Siegline (tweede rechts), Kewan (rechts)
De burgerbeweging (partij willen ze niet genoemd worden) Agora lijkt, na amper anderhalf jaar te bestaan, in de goede richting  voor een zetel in het Brussels Parlement. In het kanton van Elsene steekt de burgerbeweging zelfs CD&V voor. Als deze trend aanhoudt, dan hebben ze een grote kans om de vijfde grootste Nederlandstalige partij van Brussel te zijn.

Waar staat Agora voor?

Agora is een burgerbeweging die ervoor gekozen heeft om deel te nemen aan de verkiezingen en om een assemblée op te richten van 89 burgers. De burgers worden geloot op basis van mensen die mee willen doen en rekening houdend met drie criteria: leeftijd, gender en opleiding. Ze willen zo een gemengd en representatief beeld van de Brusselaar vormen. Uit deze assemblée wordt er dan een woordvoerder uitgekozen die de bevolking vertegenwoordigt in het Parlement. Zo willen ze de essentie van de democratie weer bovenhalen en de macht geven aan de burger. 

Bij Agora zijn er in principe geen lijsttrekkers en werken ze allemaal op hetzelfde niveau in werkgroepen. Tijdens de verkiezingen moesten ze wel een lijsttrekker aanduiden om mee te doen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.