Grootouder samen met kleinkinderen afgevoerd naar ziekenhuis na CO-intoxicatie

De Keizer Karellaan in Ganshoren.
Google Streetview De Keizer Karellaan in Ganshoren.
Twee kinderen uit Ganshoren van elf en dertien zijn maandag omstreeks 17.45 uur samen met hun grootouder naar het ziekenhuis vervoerd nadat ze een CO-vergiftiging opliepen. Het drietal verkeert niet in levensgevaar.

De noodcentrale kreeg maandagavond een oproep binnen nadat twee kinderen zich onwel voelden. De twee gaven aan dat zich misselijk voelden en hoofdpijn hadden. Vervolgens stuurde de 112-aangestelde de hulp uit voor CO-intoxicatie richting de Keizer Karellaan. 

Bij aankomst van de brandweer meldde de CO-melder een aanwezigheid van 0,01% CO. Daarop werd de woning meteen verlucht en werden de drie aanwezige personen overgebracht naar het ziekenhuis. 

Sibelga verzegelde de gasteller en de wandketel. “De bewoners hebben de goede reflex gehad om een beroep te doen op de hulpdiensten en hebben op die manier erger vermeden”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. 

De laatste maanden kreeg de Brusselse brandweer te maken met tal van CO-intoxicaties. “Om die reden herhalen we graag dat mensen in het bezit moeten zijn van een conform apparaat dat geplaatst en onderhouden wordt door een erkend technieker en dat er een correcte evacuatie van de verbrandingsgassen moet zijn. Bovendien is een aanvoer van verse lucht zeer belangrijk.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rene Dannau

    het zou verplicht moeten zijn om een co melder te hebben als je met gas verwarmt.