Groene wijk in Laken ingehuldigd

Wijk Tivoli in Laken ingehuldigd
Citydev.brussels Wijk Tivoli in Laken ingehuldigd
De duurzame wijk Tivoli GreenCity in Laken is vrijdag officieel ingehuldigd. De wijk moet van de Stad Brussel een voortrekker maken op het vlak van ecologische buurten.

Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) mocht vrijdag het lintje van de nieuwe wijk doorknippen. “Voor de Stad Brussel is het Tivoliproject het perfecte voorbeeld van waar we met onze wijken naartoe willen: woningen omringd door collectieve voorzieningen zoals crèches, scholen, buurtwinkels en openbaar vervoer”, aldus Close.

De nieuwe wijk werd sinds 2016 gebouwd ligt tussen de Molenbeeksestraat, de de Wautierstraat, de Tivolistraat, de Claessensstraat en de Dieudonné Lefèvrestraat. De wijk omvat 397 woningen, nieuwe wegen, twee crèches, winkels en een plein. De woningen werden verdeeld tussen de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) en de Lakense Haard, die de sociale woningen in de wijk uitbaat.

De wijk wil een voorloper zijn in milieuvriendelijkheid. Alle gebouwen zijn passief en minstens 35 procent van de woningen voldoet aan de nulenergienorm. Warmte-krachtkoppeling, zonnepanelen, grijswaterbehandeling en een stadsverwarmingsnet houden de ecologische voetafdruk van de nieuwe wijk zo klein mogelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.