Groen huurt verkiezingspop-up op strategische plaats in het centrum

Pop-up van Groen op de Dansaertstraat
Redactie Pop-up van Groen op de Dansaertstraat
Op de hoek van de Dansaertstraat en de Nieuwe Graanmarkt heeft Groen een verkiezingspop-up gehuurd. Van 26 april tot 26 mei is dit het slimme uitstalraam van Groen.

De wetgeving zegt dat een verkiezingsaffiche niet groter mag zijn dan 4m2. Ook al is de twee verdieping grote pop-up zo’n 60m2, is alles nog volgens de regels. In Brussel heeft Groen hun nationaal hoofdkwartier, maar nog geen gebouw voor de Brusselse activiteiten. Ze zochten een tijdje een onderdak om er samen met Ecolo in te trekken. Op het Barricadenplein hebben ze onlangs een te renoveren gebouw gevonden.

Campagne cafeetje

Ondertussen heeft Groen ervoor gekozen om tijdelijk voor de verkiezingen pal in het centrum in te trekken. In de glazen pop-up gaan ze nog tot exact 26 mei werken en antwoorden op vragen van passanten. “De typische partijkantoren zijn zo gesloten, waardoor er een drempel is om binnen te komen terwijl dit heel open en uitnodigend is om binnen te springen,” zegt Juan Benjumea Moreno, derde op de lijst voor het Brussels Parlement, “het is een soort campagne cafeetje, waar mensen binnenkomen en iets vragen over ons programma of kandidaten.”  

De verkiezingsaffiches in openbare ruimten willen ze beperken. “Dit is de enige plek waar we echt zo zichtbaar zijn. In Vorst waar we in de meerderheid zitten, hebben we trouwens het reglement aangepast zodat de verkiezingsaffiches enkel op officiële borden of bij mensen thuis mogen.”  

Alle kandidaten van Groen zijn vrij om in de pop-up debatten of andere evenementen te organiseren. “Bij de pride gaan we bijvoorbeeld iets organiseren rond de visie van Groen rond diversiteit,” aldus Benjumea Moreno. “Voor ons is dit pand eigenlijk een blanco blad dat elk lid vrij mag invullen.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.