Greenpeace parodieert politici met eigen verkiezingsaffiche

Affiche van Greenpeace
Baert Marc Affiche van Greenpeace
Greenpeace voert sinds vandaag actie bij een aantal politieke partijen. Ze vragen aan de voorzitters van CD&V, N-VA, Open Vld, MR en cdH om de klimaatimpact van intensieve veeteelt te verkleinen en om ecologische landbouw beter te ondersteunen.

Gwendolyn Rutten (Open Vld) als een kip, Bart De Wever (N-VA) als een koe of  Wouter Beke (CD&V) als een varken, zo herken je de nieuwe campagne van Greenpeace in de stad. In februari had de milieuorganisatie een vragenlijst naar alle politieke partijen gestuurd over de klimaat- en milieumaatregelen die ze in de landbouw willen nemen. Daarop gaven ze de verschillende partijen een score. De partijen met de slechtste score kregen vandaag bezoek van Greenpeace. Er werden ook ‘aangepaste verkiezingsaffiches’ opgehangen in metrostations en de straten nabij de partijhoofdkwartieren.

“België en Europa beslissen op dit moment over het landbouwbeleid van de komende tien jaar. Wetenschappers hebben al vaak en overtuigend aangetoond dat we minder vlees moeten gaan produceren en consumeren, om de wereldwijde biodiversiteit en het klimaat te beschermen. Toch menen bepaalde partijen dat onze intensieve veeteelt, die enorm schadelijk is voor de natuur, nog mag uitbreiden en recht heeft op landbouwsubsidies”, zegt Sébastien Snoeck, expert Duurzame Landbouw en Veeteelt bij Greenpeace. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.