Gratis onderwijs vanaf volgend jaar voor scholen van de Franse Gemeenschap

Archiefbeeld
photo_news Archiefbeeld
Vanaf volgend jaar wordt het onderwijs gratis in de scholen die afhangen van de Franse Gemeenschapscommissie in Brussel. Scholen mogen dus geen geld, rechtstreeks of onrechtstreeks, vragen aan de ouders. 

Elke aanvraag voor een financiële deelname aan de ouders of leerlingen, rechtstreeks of onrechtstreeks, zal formeel vanaf volgend jaar verboden zijn voor scholen van de Franse Gemeenschap. Dat heeft de bevoegde Brusselse minister Fadila Laanan (PS) vrijdag bekendgemaakt.

Doel van de maatregel is de sociale ongelijkheden weg te werken en ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot kwaliteitsvol openbaar onderwijs. De regering van de Franstalige Brusselaars voorziet daarvoor een budget van 800.000 euro. Met de ingreep zijn vier scholen gemoeid. Vanaf 2021 komen er nog twee Freinet-scholen bij. De verdeling van basisschoolmateriaal wordt intussen ook voortgezet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.