Goede Lucht vernieuwt speelplaats

De kinderen van basisschool Goede Lucht zijn alvast in de wolken met hun 'gepimpte' speelplaats.
Foto Baert De kinderen van basisschool Goede Lucht zijn alvast in de wolken met hun 'gepimpte' speelplaats.

Kinderen van de gemeentelijke bassischool de Goede Lucht in Anderlecht mochten gisteren hun vernieuwde speelplaats ontdekken. En die is wel erg uniek en innovatief. Zo wordt er komaf gemaakt met de betonnen structuur. Onder meer de huidige moestuin werd doorgetrokken naar de speelplaats, zodat kinderen er tot rust kunnen komen. "Het is zeer belangrijk dat de kinderen op school leren lezen, schrijven en rekenen, maar dat is niet alles. De sociale vaardigheden zijn namelijk ook heel belangrijk en door dit innovatieve concept worden de kinderen gestimuleerd om niet alleen zelfstandiger, creatiever en verantwoordelijker te worden, maar bovendien is de speelplaats gewoon ook heel leuk." De realisatie van de nieuwe speelplaats werd mogelijk gemaakt door de financiële steun van de VGC, die het overgrote deel van de kosten op zich nam.


(AMG)