Exclusief voor abonnees

Gevangene dient klacht in over erbarmelijke omstandigheden in gevangenis Sint-Gillis: “Ratten kruipen over zijn lijf in cel”

De zus van de 22-jarige gedetineerde M. doet het verhaal in het kantoor van hun advocaat
Wannes Nimmegeers De zus van de 22-jarige gedetineerde M. doet het verhaal in het kantoor van hun advocaat
Hij slaapt met al zijn kleren aan en een kap over zijn hoofd, omdat de ratten 's nachts anders over zijn lijf lopen. De uitwerpselen van het ongedierte liggen in zijn cel. En omdat de 22-jarige M. uit Genk geen Frans spreekt, behandelen cipiers hem slecht. "Dit is middeleeuws en mensonwaardig", zegt zijn advocaat. Hij dient een strafklacht in tegen de overheid.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
114 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jozef Verlinden

  Vroeger hadden ze een vergeetput, had ze dat liever dan? Hij is afval van de maatschappij en heeft geen eisen te stellen.

 • carine francoys

  Bezint eer je begint...dan was je daar nooit terecht gekomen ...de ratten doen ook maar hun werk...opgeruimd staat netjes...

 • Mo Biraja

  De middeleeuwen zijn terug in een modern jasje we zijn er mischien technologisch op vooriutgegaan maar moreel zijn we achteruit aan het gaan wa is het volgende in kerker gooien geboeid aan muur ? een beschaafd land herkent men aan hoe het omgaat met zwakkeren zieken en gevangenen goe bezig hier !

 • John De Smedt

  Hij kan natuurlijk nog altijd zijn overplaatsing vragen naar Turkije bij zijne goei vriend Erdo, zal daar zeker veel beter zijn....

 • Cynthia Debeir

  Er zijn er hier heel veel die duidelijk niet weten waarover ze praten... gevangenis is een luxehotel? Droom verder. Internet op cel? Eten en douchen...? Praat eens met iemand die ooit gedetineerde was, en hopelijk is dat niet iemand die dicht bij je hart zit. En zeg niet “ je moet maar zien dat je daar niet geraakt” want dat kan sneller dan je denkt/ Daar zitten niet enkel moordenaars en verkrachters.