Exclusief voor abonnees

Getuige dodelijk ongeval Brussel spreekt versie agenten tegen: “Politie maaide die jongen van de weg”

Volgens de getuige wou de 17-jarige niet oversteken, maar moest hij uitwijken voor de werken aan de Ravensteingalerij en liep hij daarom de straat op.
Photo News Volgens de getuige wou de 17-jarige niet oversteken, maar moest hij uitwijken voor de werken aan de Ravensteingalerij en liep hij daarom de straat op.
In hartje Brussel, vlak aan het Centraal Station, reed de politie dinsdagavond iets voor middernacht een 17-jarige jongen dood. Hij was op de vlucht voor een drugscontrole en werd aangereden door een interventieteam dat volgens de politie met loeiende sirenes en zwaailichten naar een ander feit onderweg was. Maar een getuige spreekt de versie van de agenten tegen. "Die sirene stond niét aan."

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wil baken

  Politie is gewoon een stel cowboys die op schow uit zijn, dat ze constant meedoen met programma's op tv zegt genoeg. Ze zetten liever mensenlevens op het spel met een dikke show in plaats van rustig de dag nadien de daders op te pikken. Op de snelwegen net zo, ze kunne die auto's traceren zo ver ze willen en die daders kunnen dan geen kant uit maar toch gaan ze burgers hun leven op het spel zetten voor wat? een gepikte gsm? een kilo drugs? en dan schrikken dat ze geen respect meer genieten...

 • steven goossens

  Stop met die smaad aan de politie! Zij doen alles om de burger te beschermen maar krijgen geen enkele steun... de wetgever is verdediger van de criminelen tegenwoordig! Smaad aan de politie zou opnieuw ernstig bestraft moeten worden!

 • Peter Buyck

  Of die sirene aanstond of niet maakt niets uit... Hij kon evengoed opgeschept worden door een burgervoertuig...

 • Mario Roman

  En dat de politie hun sirene nog niet aanhadden. Het is en blijft een feit, die jongen was op de vlucht voor andere politieagenten en hij stak de straat over voor een (politie)wagen, wel dan weet je wel dat hij het vlaggen heeft en men niet de schuld bij de politie moet leggen

 • Andreas Maheim

  Zijn sirene stond niet aan... laten we allemaal vertrouwen op 1 persoon's woord. Zo kan je echt alles vertrouwen wat iedereen zegt. En die mensen verdienen respect volr het zo vaak riskeren van eigen levens!