Gespannen nacht in Kuregem: onbekende daders bekogelen politie

De politie werd in Kuregem bekogeld met projectielen
Repro Baert De politie werd in Kuregem bekogeld met projectielen
Onbekende verdachten hebben de politie in de Anderlechtse wijk Kuregem vannacht bekogeld met projectielen. Agenten kwamen in eerste instantie tussen voor een gevecht op straat. Die tussenkomst verliep zonder incidenten. “Daarna is de spanning opgelopen.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De politiediensten kregen om 22.50 uur een melding over een ruzie in Anderlecht die uit de hand liep. Er was een gevecht uitgebroken in de buurt van het kruispunt van de De Fiennestraat en de Sergeant De Bruynestraat. Naar verluidt ontstond de ruzie in een café. “We weten niet precies hoeveel mensen daarbij betrokken waren. Toen de politie aankwam, is de menigte snel uiteengegaan”, zegt politiewoordvoerster Adeline Roty. 

Spanning

“De rust keerde nadien vrij snel terug in de wijk”, zegt Roty. “Maar een paar minuten later was er opnieuw spanning voelbaar. Verschillende mensen begonnen met projectielen te gooien naar politiediensten.” 

Volgens onze informatie gooiden een zestigtal betrokkenen onder meer met flessen en stenen. De lokale politie riep versterking in van naburige politiezones en de federale politie om de menigte opnieuw uiteen te drijven. “Dat is uiteindelijk gelukt, zonder dat de situatie verder uit de hand liep.”

Er zijn vannacht geen arrestaties uitgevoerd. “Er zijn nog geen verdachten geïdentificeerd. Er loopt wel een onderzoek.”

Er loopt een onderzoek om verdachten te identificeren
Repro Baert Er loopt een onderzoek om verdachten te identificeren17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Liliane Vervliet

  Ben het volledig eens met de reactie van jef franse.Opvoeding is in de huidige samenleving in vele gezinnen niet meer te bespeuren.

 • Frank Vekemans

  Zolang Brusselse politici zoals Pascal Smet, alleen voor electoraal belang , dit blijven goedpraten en de schuld steeds bij de politie leggen zal dit nooit verbeteren, enkel erger worden, want deze jeugdbendes voelen zich hierdoor gesterkt en dit versterkt enkel en alleen hun straffeloosheid gevoel

 • Christine Laevers

  Het is een moderne milde vorm van stadsguerilla. Het is sterk cultureel en sociaal bepaald (rap schoolmoe) en wordt overgedragen van de ene generatie op de andere met het verleggen van grenzen. Het element drugshandel (territorium) speelt een belangrijke rol. In Frankrijk hebben ze dat ook en weten ze ook niet wat te doen.

 • jef franse

  Wanneer gaat men eens beseffen dat de problemen bij deze "jongeren" niet starten in de samenleving maar thuis, in de opvoeding, die veelal bepaald wordt door anti-westerse doctrines ? Dit is een cultureel probleem en het wordt tijd dat iemand het lef heeft om dat aan te pakken anders gaat dit alleen maar veel erger worden en uiteindelijk in een burgeroorlog uitmonden. Daar zit niemand op te wachten.

 • Bart Samyn

  Ja, Luc Wullaert, ik zal u aanvullen. Maar een beetje teveel CO2 uitstoot van je auto en ge kunt buitenblijven of een serieuze boete. Dat MAG NIET. Bij de rest volg ik u volledig. Ik vind eerder de far-west van Europa.