Gemeenteraad Anderlecht live te volgen

Het gemeentehuis van Anderlecht.
HARRY GOOSSENS Het gemeentehuis van Anderlecht.
De gemeente Anderlecht gaat twee gemeenteraden live uitzenden via de website van de gemeente. De eerste uitzending staat op het programma voor donderdagavond.

Anderlechtenaren die geïnteresseerd zijn in hoe een gemeenteraad verloopt, kunnen die donderdag volgen vanuit hun luie zetel. Dit jaar worden er twee live-uitzendingen van de gemeenteraad getest.

“Onze burgers krijgen door deze uitzending de kans om aan het lokale politieke leven deel te nemen door de openbare zitting live bij te wonen en te volgen welke beslissingen er worden genomen, net als de interpellaties van de gemeenteraadsleden en het antwoord van de verkozenen”, zegt schepen van Informatie en Burgerparticipatie Jérémie Drouart (Ecolo). Het gedeelte achter gesloten deuren wordt uiteraard niet uitgezonden.

Wie de gemeenteraad wil volgen kan dat donderdag doen via een link op www.anderlecht.be. In november wordt er nog een gemeenteraad uitgezonden, daarna volgt er een evaluatie van het project.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.