Gemeente verbiedt alcohol op Sint-Lambertusplein

Sint Lambertusplein in Sint-Lambrechts-Woluwe
Screenshot Google Maps Sint Lambertusplein in Sint-Lambrechts-Woluwe
De gemeenteraad van Sint-Lambrechts-Woluwe heeft een verbod uitgevaardigd op nachtelijke alcoholconsumptie op het Sint-Lambertusplein. Samenkomsten van meer dan drie personen zijn ook niet toegestaan deze zomer. Het gemeentebestuur vreest dat er zonder verbod te veel overlast zou ontstaan op het plein. “Door de lange lockdownperiode is het risico op problemen groter.”

Een administratieve boete van 350 euro. Dat riskeer je deze zomer als je je op het Sint-Lambertusplein niet aan de nieuwe regels houdt. De gemeenteraad besliste maandag unaniem om proactief strenge maatregelen te nemen om overlast op het plein te voorkomen. 

“Elk jaar moet de politie in de zomer vaker tussenkomen voor nachtlawaai, openbare dronkenschap of incidenten op het Sint-Lambertusplein”, klinkt het bij de gemeente. Bovendien vreest het bestuur dat er dit jaar meer overlast zal zijn dan anders door de lange periode van lockdown. “We willen de horeca steunen door de heropstart op een serene en aangename manier te laten verlopen”, zegt de gemeente. 

Levendig

Het plein mag van de gemeente best levendig zijn, maar dan wel binnen redelijke proporties. “Lawaai, agressie en overmatig drankgebruik mogen de rust van bewoners en de veiligheid van horecaklanten niet verpesten.” 

Tussen 23 uur ‘s nachts en 7 uur ‘s ochtends is alcoholconsumptie strikt verboden. Ook samenkomsten van meer dan drie, zijn niet langer toegestaan. Die regel geldt tot en met 31 oktober. Overtreders riskeren een administratieve boete van 350 euro. Als de overtreder minderjarig is, krijgen de ouders thuis bezoek.