Gemeente Sint-Pieters-Woluwe test fietskoeriers van Molenbike

Molenbike
Molenbike/Facebook Molenbike
De Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe heeft dinsdag een testproject opgestart waarbij het administratieve brieven laat bezorgen door fietskoeriers van de coöperatie MolenBike. Het gemeentebestuur wil zo de uitstoot en vervuiling van haar werking terugdringen en bijdragen tot minder files.

Binnen een gemeente zijn er heel wat officiële documenten zoals stedenbouwkundige vergunningen of brieven naar de gemeenteraadsleden worden gestuurd die elke week en soms dringend bij de juiste persoon moet geraken. Tot nu toe werden deze allemaal met de auto afgeleverd, maar om die negatieve impact op de luchtkwaliteit, de ecologische voetafdruk van de gemeente en de Brusselse mobiliteit te vermijden, zet Sint-Pieters-Woluwe voortaan fietskoeriers in.

Het project heeft drie doelstellingen. Het klimaat verbeteren door de uitstoot te beperken, de mobiliteit verbeteren door verkeersopstoppingen te vermijden en de lokale en sociale economie ondersteunen door de samenwerking met MolenBike. Die Brusselse coöperatie werd in mei 2017 opgericht door zes voormalige koeriers van Deliveroo en Take It Easy, met de ambitie om te zorgen voor waardige werkomstandigheden en een duurzaam model voor leveringen binnen de stad.

Het project wordt nu eerst drie maanden lang getest door de gemeente. Tijdens die testfase zorgen de koeriers drie keer per week dat de verschillende officiële brieven en pakketten op tijd worden afgeleverd, met ontvangstbevestiging. Nadien volgt een evaluatie van het project, dat volledig wordt gesubsidieerd door Brussel Mobiliteit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.