Gemeente krijgt vergunningen niet in orde: geen tijdelijke slachtvloer in Molenbeek op Offerfeest

Archiefbeeld: een schapenboer in Haren.
Dieter Nijs Archiefbeeld: een schapenboer in Haren.
Er zal geen tijdelijke slachtvloer zijn in Molenbeek voor het Offerfeest op 11 augustus. De gemeente heeft de nodige vergunningen niet op tijd kunnen verkrijgen. 

Onverdoofd slachten zoals dat gebeurt op een tijdelijke slachtvloer, is bij herinnering, verboden in Vlaanderen en in Wallonië komt er in september ook een verbod. Enkel in het Brussels Gewest wordt het nog toegelaten.

In mei stuurde de gemeente Molenbeek een brief aan het Brussels Gewest om via een slachtvloer min of meer onverdoofd slachten te kunnen regelen om zo de overlast van thuis slachten te voorkomen. De gemeente van Molenbeek heeft uiteindelijk niet op tijd de nodige vergunningen gekregen van het gewest. 

De vraag voor een tijdelijke slachtvloer kwam oorspronkelijk van de moskeeën van Molenbeek. Het schepencollege stemde unaniem in waarna een officeel verzoek volgde. Daarna moest het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) een bezoek organiseren, maar daar heeft de gemeente geen concreet antwoord van gekregen, waardoor het nu te laat is om nog een slachtvloer te organiseren. 

In oktober zal de gemeente wel een nieuwe aanvraag indienen om een ​​tijdelijk slachthuis te organiseren. Dan hopen ze de nodige vergunningen op tijd te verkrijgen voor het Offerfeest van volgend jaar.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.