Gemaskerde boeven overvallen Colruyt

AL TWEEDE INCIDENT IN AMPER ÉÉN WEEK

Colruyt gaat extra bewaking voorzien.
Foto Baert Colruyt gaat extra bewaking voorzien.
Twee gemaskerde mannen hebben gisterochtend de Colruyt in Evere overvallen. Met een vuurwapen bedreigden ze een bediende en gingen aan de haal met geld uit de kassa. Exact een week geleden vond ook in de Lakense Colruyt een overval plaats.

De winkel in de Oud-Strijderslaan in Evere opende gisterochtend om 8.30 uur net zijn deuren, toen twee mannen met een bivakmuts de Colruyt binnenstormden. Ze richtten hun wapen op een werknemer die één van de kassa's bediende en dwongen hem het geld te overhandigen.


"Nog geen twee minuten heeft het hele voorval geduurd", zegt de winkelverantwoordelijke. "Op de camerabeelden is te zien hoe ze de parking oprijden, binnenlopen en twee minuten later opnieuw wegscheuren. Ze zijn hooguit dertig seconden binnen geweest." Maar het was voldoende om de inhoud van één van de kassa's leeg te maken. Hoeveel de buit bedraagt, houdt de winkel geheim. "Gelukkig was het erg vroeg en waren er amper klanten in de winkel, hooguit drie. Niemand raakte dan ook gewond." De werknemer die bedreigd werd door de boeven, verkeerde na de aanval wel in schok. Hij kreeg meteen bijstand van de interne dienst Schokkende Gebeurtenissen. Die staan klaar om werknemers en klanten op te vangen bij ernstige incidenten. Ook de politie en een ziekenwagen kwamen ter plaatse en de winkel sloot in de voormiddag zijn deuren. "Onze werknemer stond na het voorval compleet onder stress, we hebben hem voor de verdere loop van de dag naar huis gestuurd. De overige werknemers hadden, door de snelheid van de overval, amper door dat er iets gebeurd was. We hebben hen ingelicht en ze hebben zelf aangegeven dat ze terug het werk wilde hervatten." Dus opende de Colruyt rond de middag opnieuw de deuren.

Extra bewaking

Opmerkelijk genoeg vond exact een week geleden ook een gelijkaardige overval plaats in Laken, aan metrohalte Pannenhuis. Toen sloegen de boeven toe op de parking. "Op 30 oktober overvielen twee gemaskerde boeven een Colruyt-medewerker op de ondergrondse parking van de Colruyt", bevestigt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. "De bediende zou net de geldkoffer naar de bank brengen, maar werd er tegengehouden door twee mannen. Zij roofden de koffer leeg en gingen er met hun buit vandoor." De Colruytgroep ziet momenteel nog geen verband tussen beide incidenten. De ene vond namelijk op de parking plaats, het feit van gisteren betrof een klassieke overval in de winkel zelf. "De politie onderzoekt of er een link is en of het om dezelfde daders gaat", laat het parket nog weten. Momenteel is er nog niemand aangehouden. Ondertussen neemt Colruyt Evere het zekere voor het onzekere. De komende weken zal de winkel extra bewaking inzetten, zowel intern als van het externe bedrijf Securitas. "We plaatsen extra veiligheidsagenten aan de ingang en de bewakers zullen ook de parking stevig in het oog houden. Want de veiligheid van onze klanten en onze werknemers zijn topprioriteit", aldus de winkelvertegenwoordiger.