Geen vergunning meer voor stortplaats op Schaarbeek-Vorming

Schaarbeek-Vorming.
BELGA Schaarbeek-Vorming.
Het Brussels Gewest weigert een vergunning voor een stortplaats voor puin op de site van Schaarbeek-Vorming. Daar ligt voor 335.000 kubieke meter aan puin op een oppervlakte van 5 hectare. Dat meldt Le Soir en wordt bevestigd door het kabinet van bevoegd staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels). 

Door de verlenging van een tijdelijke vergunning te weigeren, wordt de stortplaats illegaal. De vergunning zelf was sowieso al maar tot 2016 geldig. Binnen de twee jaar moet de rommel opgeruimd worden. Waar het puin naartoe moet is nog niet duidelijk.

De stortplaats bevat vooral bouwafval van verschillende werven van de NMBS. Volgens de Brusselse regering was de NMBS door de tijdelijke vergunning verplicht om het depot klaar te maken om opgeruimd te worden. Door dit niet te doen, heeft de eigenaar zich in de illegaliteit gesteld, aldus de regering.

Het Gewest heeft al langer plannen met Schaarbeek-Vorming. In het verleden passeerde het terrein van 40 hectare als een mogelijke locatie voor een nationaal voetbalstadion. Momenteel ziet het gewestelijk agentschap perspective.brussels het als een locatie om haven- en economische activiteiten te ontwikkelen. Er zijn ook ideeën rond een nieuwe stadswijk.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.