Gebouw staat op instorten in Sint-Joost, 16 mensen geëvacueerd

Het gebouw staat op instorten.
Marc Baert Het gebouw staat op instorten.
In de Linnéstraat in Sint-Joost-ten-Node heeft de brandweer vrijdagmiddag 16 mensen geëvacueerd uit twee gebouwen. Een van de gebouwen stond op instorten, er waren verschillende scheuren in de muren.

Het gebouw van drie verdiepingen in de Linnéstraat stond al in de steigers. Er zouden al sinds maart problemen zijn met de stabiliteit van het gebouw.

“De eigenaar werd gevraagd om het nodige te doen, maar blijkbaar werd het probleem onvoldoende aangepakt. Een privéfirma zal het gebouw komen stutten”, vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

De geëvacueerde mensen werden opgevangen door de gemeente Sint-Joost. Het huis met de scheuren in wordt hoogstwaarschijnlijk onbewoonbaar verklaard. De situatie rondom het huis blijft gevaarlijk en dus heeft de politie een perimeter ingesteld. Het kruispunt van de Linnéstraat en de Rivierstraat is afgesloten voor het verkeer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.