Frédéric Dauphin is nieuwe korpschef

Frédéric Dauphin.
Foto SRB Frédéric Dauphin.
De politiezone Brussel Noord heeft een nieuwe korpschef, Frédéric Dauphin. Hij volgt David Yansenne op die in augustus 2013 om het leven kwam bij een bootongeval. De politie moest twee jaar wachten op de officiële aanstelling. Yansenne wil vooral de stadsbendes, prostitutie en radicalisering aanpakken.

De 42-jarige Dauphin kreeg de voorkeur boven drie andere sollicitanten. "Zijn ervaring en aandacht voor het contact met de burger maakten hem de juiste man voor de job", luidt het bij burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt (FDF). De politie moest twee jaar wachten op de aanstelling. Na het overlijden van David Yansenne nam adjunct-korpschef Michel Schrauwers de functie waar. "Hij heeft de functie goed vervuld in een lastige context. De dood van Yansenne liet een grote indruk na bij heel het korps." Schrauwers zal met de aanstelling van Dauphin opnieuw als adjunct aan de slag gaan. De nieuwe korpschef maakte bekend dat hij het beleid van zijn voorgangers doortrekt. "Een gedecentraliseerde politiemacht, met oog voor de lokale gemeenschap is een goed organisatiemodel", zegt Dauphin. "Extra aandacht zal uitgaan naar de strijd tegen stadsbendes, prostitutie en radicalisering", voegt hij nog toe.

Diefstallen met geweld

Ook burgemeester Clerfayt is heilig overtuigd van het politiebeleid in de zone Brussel Noord. Uit een steekproef blijkt dat 72 procent van de bevolking zich zelden of nooit onveilig voelt. Opmerkelijk is wel de stijging van het aantal diefstallen met geweld. In de eerste maanden van 2015 noteert de politie een stijging van 27 procent ten opzichte van vorig jaar. (SRB)