Foutparkeerders hinderen brandweer bij brand in Anderlecht

Beeld ter illustratie.
Baert Marc Beeld ter illustratie.
De Brusselse brandweer is in de nacht van zondag op maandag omstreeks 3 uur uitgerukt voor een brand in een gesloten drankgelegenheid in de Biestebroeckstraat in Anderlecht. Er vielen geen gewonden.

Bij aankomst van de brandweer werd een vuurhaard vastgesteld op het gelijkvloers van het gebouw, dat twee verdiepingen telt. Tijdens het blussen werden de bewoners van de bovenliggende appartementen geëvacueerd via de trap. De autoladders stonden daarbij paraat om bijstand te leveren. Vier bewoners werden ter plaatse onderzocht en verzorgd door de aanwezige MUG-arts en moesten bijgevolg niet naar het ziekenhuis vervoerd worden.

De oorzaak van de brand is momenteel onbekend. Na een grondige controle van de appartementen, mochten de bewoners terug hun woonst betrekken. 

Foutparkeerders

Volgens Walter Derieuw van de Brusselse brandweer werd de interventie bij aankomst ter plaatse sterk gehinderd door verkeerd geparkeerde voertuigen. Dit werd vastgesteld door de bevoegde ambtenaren van Politiezone Zuid, die tevens een veiligheidszone hadden ingesteld om het werk van de hulpdiensten te vergemakkelijken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.