Foutgeparkeerde voertuigen hinderen brandweer tijdens interventie: “Bij een brand is iedere minuut van belang!”

Ook op 20 oktober in Schaarbeek hinderden foutgeparkeerde wagens een colonne van de brandweer.
Dieter Nijs Ook op 20 oktober in Schaarbeek hinderden foutgeparkeerde wagens een colonne van de brandweer.
De Brusselse brandweer is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt voor een buitenbrand op het Alphonse Lemmensplein in Anderlecht. De interventie verliep niet naar behoren omdat de brandweer opnieuw gehinderd werd door enkele foutgeparkeerde wagens.  

Om iets over middernacht stuurde de brandweer een autopomp uit voor een buitenbrand. Bij aankomst stelde de brandweer vast dat er allerlei voorwerpen in brand stonden en dat een groot gedeelte van de achtergevel van een woning bedreigd werd. Daarop werd onmiddellijk versterking gevraagd. 

Bovendien was er ook sprake van bewoners die nog aanwezig waren in het drie verdiepingen tellende pand. Twee autoladders werden in versterking gestuurd, maar die hadden heel wat moeite om ter plaatse te geraken door voertuigen die fout geparkeerd stonden in de Habermanstraat. De auto’s stonden onder meer op het trottoir.

“Gelukkig hadden alle bewoners hun woning al kunnen verlaten en zijn er geen gewonden te betreuren”, zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. “De brand was snel onder controle en de achtergevel werd langdurig gekoeld. De muren zijn slechts licht beschadigd en de structuur van het gebouw werd niet geraakt. De oorzaak van de brand is momenteel onbekend. De bewoners konden intussen weer in hun woning.”

Iedere minuut van belang

“Gezien het in de oudere stadswijken al moeilijk manoeuvreren is met de interventievoertuigen, verzoekt Brandweer Brussel met aandrang de wegcode na te leven”, meldt Derieuw. “Bij een brand is iedere minuut van belang. De hulpdiensten zijn misschien onderweg naar de school van uw kinderen of naar het rusthuis waar uw ouders verblijven!”

De agenten van de politiezone Brussel-Zuid hebben het nodige gedaan wat betreft de slecht geparkeerde voertuigen.