Festiviteiten en vuurwerk op oudejaar gaan door

De eindejaarsfestiviteiten en het traditionele vuurwerk aan het De Brouckèreplein zullen dit jaar wel degelijk plaatsvinden. Aan de ingangen van de feestzones zullen wel controles gehouden worden. De organisatie raadt de toeschouwers ook aan om geen tassen of rugzakken mee te brengen.

Burgemeester Yvan Mayeur kondigde vorige week nog aan dat alle veiligheidsmaatregelen opnieuw geëvalueerd zouden worden na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. Gisterenavond zette het stadsbestuur uiteindelijk het licht op groen voor het eindejaarsfeest. Er zullen wel 'gepaste' veiligheidsmaatregelen gelden in de feestzone, die zich tussen het Beurs- en het De Brouckèreplein bevindt. Vanaf 19 uur zal de zone alleen toegankelijk zijn aan de Beurs via de Anspachlaan, de Verversstraat, de Ortsstraat, de J. van Praetstraat en de Steenstraat.


Daarnaast raadt de organisatie de toeschouwers aan om tassen en rugzakken thuis te laten. Aan de ingangen van de feestzone zullen controles worden uitgevoerd. Glazen flessen zijn verboden, net als het privégebruik van klappers en vuurwerk. "Momenteel zijn we nog aan het bekijken of er extra maatregelen nodig zullen zijn. Die zullen in de loop van de week bekendgemaakt worden", aldus Marina Bresciani van organisator Brussels Major Events.

Licht- en vuurwerkspektakel

De festiviteiten zelf zullen op 31 december vanaf 20 uur op de Anspachlaan plaatsvinden met animaties en verschillende optredens van straatartiesten. Het zwaartepunt van de festiviteiten ligt tussen 23 en 1 uur. Een deejay verzorgt de muziek terwijl licht- en vuurwerkeffecten het stadscentrum onderdompelen in een nieuwjaarssfeer. Om middernacht vindt dan het traditionele vuurwerk plaats. Het metrostation De Brouckère wordt om 19.00 uur afgesloten, het station aan de Beurs sluit om 21.00 uur. Aan feestvierders wordt gevraagd aan metrostations Graaf van Vlaanderen of Centraal Station af te stappen.


(AMG)