Extra camera's in slachthuis

Staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets wil dat er extra camera's geïnstalleerd worden in het slachthuis in Anderlecht. Die zouden de slachtzones zelf in het oog moeten houden.

In het slachthuis van Anderlecht - het enige in het Brussels Gewest - hangen reeds verschillende camera's, meer bepaald in de laad- en loszone. Zo kan gecontroleerd worden of het welzijn van de dieren gerespecteerd wordt. Maar Debaets wil nog bijkomende camera's in de slachtzones zelf. Een vraag in die zin werd ook al aan de directie gesteld en de extra camera's zullen er komen in overeenstemming met de wetgeving op de privacy.


"Het dierenwelzijn moet ook in het slachthuis gerespecteerd worden", aldus Debaets. "En dat zowel tijdens het transport van de dieren, als tijdens het eigenlijke slachten. De beelden zullen met respect voor de privacywetgeving intern gebruikt worden, en indien nodig ook door de overheid bekeken worden. Ik start nu een overleg op met het slachthuis om de praktische kant van de zaak te bespreken."


(AMG)