Ex-kandidate The Voice is diefstallen in Brussel beu: “Elke ochtend wacht ik bang af in welke toestand ik mijn auto zal vinden”

Janna nam in 2016 deel aan The Voice van Vlaanderen.
VTM Janna nam in 2016 deel aan The Voice van Vlaanderen.
Janna Salhoume werd de afgelopen twee maanden twee keer geconfronteerd met een inbraak in haar wagen in Brussel. Bij een derde inbraak in de straat bleef haar auto gespaard. Voor haar is de maat echter vol, schrijft ze op Facebook: “Doe iets!”

“Ik hou van Brussel. Echt waar, ik ben er dol op”, begint Janna. “Maar mijn liefde verandert steeds meer in woede en frustratie. Op amper twee maanden tijd is er maar liefst drie keer ingebroken in mijn wagen. Ik herhaal: 3 keer op 2 maanden tijd. Dat betekent elke keer een ruit die in duizend stukken op de vloer ligt, persoonlijke bezittingen die gejat zijn, bloedsporen op de zetels, maar het allerbelangrijkste: telkens weer dat gevoel van onmacht en frustratie.”

Naar de politie gaan is bijna routine geworden. ‘Mevrouw, wat wilt u? Dit is Brussel.’ Is dit echt alles wat de overheid ons te bieden heeft?

Janna Salhoum op Facebook

“Drie keer stond ik huilend op straat. Machteloos. Terwijl andere mensen naar hun werk gingen, stond ik aan de grond genageld, vervuld van woede. Naar de politie gaan is in die korte tijdspanne bijna routine geworden voor mij. ‘Mevrouw, wat wilt u? Dit is Brussel.’ Is dit echt alles wat de overheid ons te bieden heeft? Mogen we niet verwachten dat we op zijn minst veilig zijn in de buurt waar we wonen?”

De ramen van haar wagen werden op korte tijd twee keer ingeslagen.
Facebook De ramen van haar wagen werden op korte tijd twee keer ingeslagen.

Bang hart

Voor Janna gaat het veel verder dan enkele de materiële schade die telkens werd toegebracht. “Het gaat om de wanhoop en de frustratie die stilletjes deel begint uit te maken van je dagelijkse leven. De stad waarin ik opgroeide en waar ik van houd, ontgoochelt me steeds meer. Elke ochtend moet ik met een bang hart afwachten in welke toestand ik mijn auto zal aantreffen.”

“Elke ochtend moet ik hopen dat ik niet weer naar de politie moet stappen om een inbraak in mijn wagen aan te geven. En terwijl ik met tranen in de ogen naar de schade kijk als het toch weer zover is, zijn er mensen die passeren en me zeggen dat ze hetzelfde nog maar een week ervoor hebben meegemaakt. Het schept een band met de mensen uit mijn straat, de Handelskaai in hartje Brussel. We zijn met z’n allen slachtoffer.”

Een van de ramen die ingeslagen werd.
Facebook - J.S. Een van de ramen die ingeslagen werd.

Ze stoort zich ook aan de laksheid van de ordediensten en richt zich in het bericht ook naar hen. “Ik ben het beu, heren politici en heren politie-agenten. Jullie doen niets. Criminaliteit hoort erbij, krijg ik te horen. Als je hier woont, is het blijkbaar niet vreemd dat er drie keer op twee maanden ingebroken wordt in jouw auto. Dat kan toch niet? Dit is Brussel, dit is de Handelskaai.”

“Een prachtig stukje hoofdstad. Doe iets. Zorg ervoor dat wij op ons gemak naar onze auto stappen als we ‘s ochtends naar het werk gaan, zonder met een kloppend hart te hoeven vrezen dat er alweer ingebroken is. Ik ben een belastingbetaler, die in ruil voor die belastingen op een veilige manier in Brussel wil leven. Dat is het allerminste wat ik van de overheid mag verwachten. Jullie laten mij en vele anderen in de steek. Ik zou graag zeggen dat ik nog altijd van Brussel houd.”

Politie is waakzaam

De woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene benadrukt dat de anti-overvalbrigade op de hoogte is van de vele inbraken en alerter is in de wijken waar meer overvallen gebeuren. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.