Ex-jeugdspeler Anderlecht sterft op sporen station Brussel-Luxemburg nadat hij van trein wordt gezet

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
In het treinstation Brussel-Luxemburg is dinsdagnamiddag een dodelijk slachtoffer gevallen bij een incident. Dat nieuws wordt bevestigd door de Federale politie en de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. Het zou gaan om de 37-jarige Lionel Viola, die tot zijn 17 jaar de jeugdreeksen bij RSC Anderlecht doorliep. 

Volgens het Brussels parket was de man onder invloed van alcohol. “Na een aanvaring met een treinbegeleider werd hij van de trein gezet. De trein vertrok en de persoon in kwestie is dan aan de buitenzijde op de ramen van de trein beginnen slaan. Hij zou daarbij het evenwicht hebben verloren, viel en kwam onder de trein terecht”, aldus het parket.

Maar vrienden van Viola vinden dat verhaal niet geloofwaardig. “Lionel kwam inderdaad van een personeelsdrink op het werk. Maar dat hij echt dronken was en ook nog eens problemen zocht, is ongeloofwaardig. Hij zou zich zeker nooit zat drinken als hij erna nog naar zijn kindje zou gaan.”

Het slachtoffer werd nog ter plaatse gereanimeerd, maar alle hulp kwam te laat. “Het parket van Brussel is momenteel met de zaak bezig en zal er een onderzoek geopend worden om de exacte omstandigheden te kunnen achterhalen”, laat ze weten. Tijdens het onderzoek zullen ook de camerabeelden geanalyseerd worden. 

Als rasechte Anderlechtenaar doorliep Viola de jeugdreeksen bij paars-wit. Op zijn 17 verkaste hij naar het Italiaanse Verona. Twee jaar later streek hij terug neer in België en ging hij zijn geluk beproeven bij Sporting Charleroi. Nadien volgden nog avonturen bij Olympic Charleroi, Wevelgem en Walhain in derde klasse. Nadien was hij nog actief in de lagere reeksen.
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Fiers

  Men mag hem van de trein zetten maar dan moet het spoorwegpersoneel verder ingrijpen.Eventueel een nachtje cel.Omdat hij een gevaar voor zichzelf betekent.Ik vind hier geen woorden voor.Zo een jonge knaap nog.Erg.Heel erg.Sterkte aan de familie en personeel van de NMBS.Dit wou niemand.

 • Wouter Van de Walle

  Mike Bemelmans, ik heb ook al dronken op de trein gezeten maar ik ben dan wel rustig. Ge hebt anderen die zat zijn en mensen beginnen ambeteren of agressief worden, die mogen van mijn part altijd van de trein gezet worden..

 • Frank Joos

  Was hij niet onder invloed geweest dan was dit NIET gebeurd.

 • paul van de velde

  Als ik de openbare aanklager hoor dan was die er altijd bij ! En dan vraag ik mij ook af is dat geen schuldig verzuim van een mens in nood aan zijn lot over te laten .

 • Joris De Crom

  Joris De Crom Veel sterkte voor de nabestaande. Maar wat heeft het te maken of het een ex voetballer is of een ander job doet. Wel is het belagrijkste, hij had gedronken