Eredoctoraat voor vzw die transmigranten helpt

Mehdi Kassou
Marc Baert Mehdi Kassou
Vrijwilligers van de vzw BXLRefugees, een organisatie die transmigranten in het Maximiliaanpark helpt, hebben een eredoctoraat van de universiteit van Namen in ontvangst genomen. "Hiermee wordt iedereen die vluchtelingen helpt geëerd," zegt woordvoerder Mehdi Kassou.

Het is de eerste keer dat een vereniging zo'n eretitel krijgt van de universiteit. "Ik zie deze eer als de boemerang die we terugsturen naar Theo Francken", zegt Mehdi Kassou.  Hij verwijst daarmee naar een uitspraak van de staatssecretaris voor asiel en migratie over de elf universiteitsrectoren die zich hadden uitgesproken over de zaak van het door een politiekogel gedode Koerdische meisje Mawda. Francken had hen gewaarschuwd dat hun kritiek "zou terugkeren als een boemerang."

Mehdi Kassou op bezoek bij vrijwilliger
Marc Baert Mehdi Kassou op bezoek bij vrijwilligerReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.