Elsene lust komst van KFC niet

Een restaurant van KFC.
Getty Images for KFC Een restaurant van KFC.
De gemeente Elsene heeft een vergunning geweigerd voor een vestiging van fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) op de Elsensesteenweg. Het nieuwe Ecolo-bestuur wil zo onder meer de strijd aanbinden met fastfood en een divers aanbod aan handelszaken behouden.

De vestiging van KFC was gepland aan het begin van de steenweg. “Maar daar is al een sterke concentratie van fastfoodzaken en de opeenstapeling van hetzelfde type zaken vermindert het commerciële aanbod van de wijk”, aldus de gemeente.

Elsene wil de concentratie van fastfoodzaken aan de Naamsepoort een halt toeroepen. De gemeente maakt zich zorgen over de volksgezondheid en wil overgewicht en een onevenwichtig dieet bestrijden. “In Londen verbiedt de burgemeester elke fastfoodzaken binnen de 400 meter rond een school”, zegt schepen van Stedenbouw Yves Rouyet (Ecolo. 

Dierenwelzijn

Rouyet, die ook bevoegd is voor Dierenwelzijn, maakt zich ook zorgen over de omstandigheden waarin KFC kippen kweekt. “Ze leven in gigantische hangars in het donker”, zegt Rouyet. “Ze zijn genetisch gewijzigd op maat van de restaurantketen en ze laten ze versneld groeien. Dit wordt regelmatig aan de kaak gesteld door dierenwelzijnsorganisaties.”

KFC heeft een beroep ingediend tegen de weigering bij het Brussels Gewest. “Maar we hopen dat het Gewest ons advies volgt”, zegt Rouyet. De Amerikaanse fastfoodketen opent normaal gezien nog dit jaar een eerste restaurant in het Noordstation.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Staf Van Reeth

    De Elsenaars wel , de groenen van het gemeentebestuur niet .