Els Ampe schrijft debuutroman

Schepen Els Ampe tekent bij Uitgeverij Vrijdag.
Foto RV Schepen Els Ampe tekent bij Uitgeverij Vrijdag.
Els Ampe heeft een roman geschreven. Na drie jaar schrijven en schrappen tot in de vroege uurtjes, stelt de Brusselse mobiliteitsschepen trots haar eerste debuutroman voor. "Het is een kinderdroom die uitkomt."

Al in de middelbare school verzon Els allerlei kortverhalen die ze neerpende in haar schriftjes. Ooit zou ze een heuse roman schrijven, verkondigde ze aan haar vriendinnen. En het was één van die vriendinnen die haar via een Facebookbericht op haar belofte wees. "'Wanneer ga jij nu eindelijk die roman schrijven? Komt het er ooit nog van?', schreef een oude schoolvriendin plots. Heel impulsief antwoordde ik: 'Ik ga dat doen!'" Drie jaar later rolt Els eerste debuutroman van de drukplaat en in het najaar verschijnt haar boek Aylans geheim. "Een liefdesverhaal over Aylan, een jongen, geboren in Syrië die naar België trekt. Er hangt een groot mysterie rond Aylan, maar wat het mysterie juist is, kan ik uiteraard niet verklappen", knipoogt de schepen.

Elke nacht schrijven

Hoewel Els trots is op het resultaat, was het een proces van lange adem. "Waar moest ik, met mijn politieke agenda, tijd vinden om een boek te schrijven? Gelukkig ben ik een energiek persoon." Dus kroop Els tussen 23 uur en 2 uur 's nachts achter haar bureau om pen en papier bij elkaar te brengen. "De tijdsbesteding aan dit project heeft best voor wat frustratie gezorgd thuis. Want al mijn vrije tijd werd opgeslokt door mijn schrijvers-ambitie. Nu zijn mijn kinderen blij dat het boek klaar is."


Vanaf eind september kunnen geïnteresseerden het boek in de winkels terugvinden.(DCFS)