Exclusief voor abonnees

Elke Van Den Brandt (Groen): “Waar is die ambitie in Brussel? Het moet nú anders!”

Elke Van Den Brandt Groen Brussel
Dieter Nijs Elke Van Den Brandt Groen Brussel
De 39-jarige Elke Van den Brandt uit Ganshoren, verhuisde voor haar studies naar Brussel. Sinds haar studententijd is ze actief bij Groen en de ambitie om dingen te veranderen is sterker dan ooit. Ze wil mee aan die Brusselse kar trekken en de groene golf van de lokale verkiezingen doorzetten. 

Wat zijn de grootste uitdagingen in Brussel?

“De luchtkwaliteit moet beter. We moeten maatregelen nemen die de autodruk verminderen en inzetten op alternatieven, zoals overstapparkings, goede treinverbindingen, aangename metro’s, tramlijnen en ga zo maar door. Het onveiligheidsgevoel schrikt mensen af om voor de fiets of de ‘benenwagen’ te kiezen. Daardoor blijven de auto’s maar komen. Anderzijds is woningen renoveren en isoleren een tweede belangrijk aspect voor de luchtkwaliteit. Momenteel krijg je daarvoor premies, maar veel van dat budget blijft onderbenut omdat het te complex is om een aanvraag in te dienen.”

Hoe gaan jullie die punten concreet aanpakken?

Je hebt 24% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.