Eerste tienerschool opent deuren

opening van de eerste Tienerschool PORTA 1070 in Brussel: oude kerk is nu ingericht als aula
Baert Marc opening van de eerste Tienerschool PORTA 1070 in Brussel: oude kerk is nu ingericht als aula
Twee jaar na de officiële projectvoorstelling heeft de eerste Tienerschool PORTA 1070 in Anderlecht haar deuren feestelijk geopend.

De Brusselse Tienerschool is een innovatief en inspirerend schoolconcept op maat van Brusselse tieners. Ze brengt leerlingen van de derde graad lager onderwijs en de eerste graad secundair onderwijs samen. Een team van expert-leerkrachten begeleidt de leerlingen vier jaar lang op intensieve wijze.De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) lanceerde het idee voor de Brusselse Tienerschool in haar bestuursakkoord 2014-2019. De vzw Sint-Goedele Brussel en de vzw Instituut van de Heilige Familie zijn daarbij partners van het eerste uur.

Kerk

Voor de realisatie van de eerste Tienerschool PORTA 1070 liet vzw Sint-Goedele Brussel de Sint-Vincentiuskerk in Anderlecht herbestemmen tot schoolgebouw. Zes maanden na de start van de werken, zijn de voormalige kerk en parochiezaal omgetoverd tot een eigentijds schoolgebouw. Daarmee rondt de vzw Sint-Goedele Brussel de eerste fase van de bouw van de eerste Brusselse Tienerschool af. De tweede fase met een nieuwe secundaire school en polyvalente ruimtes wordt in september 2019 opgeleverd.

opening van de eerste Tienerschool PORTA 1070 in Brussel: begin van de bouw naast de oude kerk
Baert Marc opening van de eerste Tienerschool PORTA 1070 in Brussel: begin van de bouw naast de oude kerk
opening van de eerste Tienerschool PORTA 1070 in Brussel: bouwwerf naast de kerk
Baert Marc opening van de eerste Tienerschool PORTA 1070 in Brussel: bouwwerf naast de kerk
opening van de eerste Tienerschool 
PORTA 1070 in Brussel: enkele leerlingen bij de inhuldiging van het eerste deel van de school dat klaar is
Baert Marc opening van de eerste Tienerschool PORTA 1070 in Brussel: enkele leerlingen bij de inhuldiging van het eerste deel van de school dat klaar is
opening van de eerste Tienerschool 
PORTA 1070 in Brussel: enkele leerlingen bij de inhuldiging van het eerste deel van de school dat klaar is
Baert Marc opening van de eerste Tienerschool PORTA 1070 in Brussel: enkele leerlingen bij de inhuldiging van het eerste deel van de school dat klaar isReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.