Eerste overschottenrestaurant Mary Pop-in opent binnenkort de deuren

Initiatiefnemer Steven Desair.
Foto Marc Baert Initiatiefnemer Steven Desair.
Vanaf begin volgende maand krijgt Brussel zijn allereerste overschottenrestaurant: Mary Pop-in. Initiatiefnemer Steven Desair neemt vanaf begin december elk weekend zijn intrek in Bel Mundo, het nieuwe restaurant van Atelier Groot Eiland, en zal daar brunches, diners en tapasnamiddagen, maar ook workshops kooktechnieken aanbieden. "Het wordt een uitdaging om de mentaliteit van de mensen te veranderen."

Momenteel loopt voor het pop-uprestaurant een crowdfundactie, die al op 15 dagen een derde van het benodigd bedrag heeft opgehaald. "De funding loopt nog 45 dagen. We hebben er dus een goed oog in dat we de 15.000 euro zullen halen", aldus Desair. De maaltijden in Mary Pop-in zullen vegetarisch zijn en in buffetvorm aangeboden worden. "We willen op een ludieke manier de mentaliteit van de mensen veranderen en hen overtuigen van een eerlijke, lokale keuken waar niets verloren gaat. Zo zullen we onder andere voorstellen dat klanten de overschotten op hun bord ook moeten betalen, al willen we daarin natuurlijk niet te ver gaan." Naast het sensibiliseren, wil Mary Pop-in hun bezoekers ook kooktechnieken aanleren. "Iedere maandag- dinsdag- en woensdagavond zullen we workshops aanbieden. Daarin leren we iedereen hoe je bijvoorbeeld groenten kan fermenteren en bepaalde andere producten langer kunt bewaren." (AMG)