Eerste internationale petanquetoernooi aan de voet van de Basiliek

Kampioenschap petanque aan de Basiliek van Koekelberg.
Baert Marc Kampioenschap petanque aan de Basiliek van Koekelberg.
Aan de voet van de Basiliek, in het Elisabethpark, was er dit weekend voor de eerste keer een internationale petanquetoernooi. Meer dan 1.000 professionele spelers en liefhebbers brachten een vleugje Zuid-Frankrijk naar onze hoofdstad.

De eerste wedstrijd begon donderdag al om 10 uur met de jeugdcompetities en werd vervolgd door een seniorencompetitie op vrijdag. De hoofdcompetitie vond zaterdag plaats en op zondag wordt de finale gespeeld. “Dit is het grootste petanquetoernooi in België”, zeggen de organisatoren.

In België staat petanque gelijk aan meer dan 200 clubs, 12.000 licentiehouders en een tiental wereldkampioenen die nog steeds actief zijn. “Het is een sport in voortdurende vooruitgang, die meer en meer liefhebbers aantrekt. Maar het is vooral een echte passie die Franstalige en Nederlandstalige spelers samenbrengt”, aldus de organisatie.

Kampioenschap petanque aan de Basiliek van Koekelberg.
Baert Marc Kampioenschap petanque aan de Basiliek van Koekelberg.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.