Eerste fietsbibliotheek opent in Molenbeek

Baert Marc
De Fietsbieb in Molenbeek ging zondag voor het eerst open en is een ‘bibliotheek’ van tweedehands kinderfietsen. Elke tweede zondag van de maand kan je er terecht om een kinderfiets te huren. Wat de Fietsbieb in Molenbeek bijzonder maakt, is dat de vrijwilligers een mentale beperking hebben. 

De Fietsbieb staat open voor alle kinderen van 2 tot 12 jaar en is bedoeld om kinderen meer aan het fietsen te zetten. De Fietsbieb zou makkelijker, duurzamer en goedkoper zijn. In een gezin met kinderen is fietsen een dure zaak. Elke drie tot vier jaar groeien kinderen uit hun fiets en hebben ze een nieuw exemplaar nodig. De Fietsbieb zou daar een oplossing voor zijn. 

In de Fietsbieb kan je een fiets huren voor 20 euro per jaar en een waarborg van 20 euro, die je terugkrijgt als je de fiets in goede staat inlevert. Je kan de fiets tijdens het jaar ook inwisselen als je bijvoorbeeld een ander model of kleur wil. Voor elke uitleenbeurt maken vrijwilligers de kinderfietsen tiptop in orde. Dat team vrijwilligers bestaat uit mensen met een mentale beperking en hun begeleiders van woonzorgcentrum ‘t Zinneke. 

De Fietsbieb is elke tweede zondag van de maand open tussen 10 en 12 uur. Voorlopig zitten ze in Molenbeek, maar ze plannen wel om uit te breiden naar Anderlecht, Sint-Agatha-Berchem en Neder-over-Heembeek.

Baert Marc
Baert MarcReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.