Eerste editie van Hello Summer kent wisselvallige start

Uitgeregende zaterdag op Hello Summer.
Baert Marc Uitgeregende zaterdag op Hello Summer.
Een goede opening gevolgd door een uitgeregend weekend. Zo valt de eerste editie van Hello Summer, de vervanger van Brussel Bad, samen te vatten.

Door werken aan de kaaien langs het kanaal gaat Brussel Bad dit jaar niet door. Als alternatief is er Hello Summer. Dat gaat van 25 juli tot 25 augustus door in vier verschillende Brusselse wijken. Het Congresplein en de administratieve wijk mochten afgelopen weekend de spits afbijten.

Dat zorgde voor een wisselvallige start. “De opening donderdag en de vrijdag waren heel goed”, zegt Marina Bresciani van Brussels Major Events. “Donderdag was er veel volk voor de vier optredens die er waren en de sfeer was heel goed, ondanks de hitte. Ook vrijdag kwamen er veel mensen opdagen voor de danslessen die we organiseerden.”

Zaterdag viel echter letterlijk in het water. “We zijn toen vroeger gestopt en we hebben een aantal activiteiten afgelast”, zegt Bresciani. “Door de regen kwam er inderdaad niemand opdagen. We bekijken nu wel of we die activiteiten toch niet op een andere dag kunnen laten doorgaan. Zondag viel dan weer beter mee. De opkomst was niet dezelfde als voor de opening, maar de sfeer was goed. Ik denk ook dat de handelaars over het algemeen tevreden waren.”

Hello Summer blijft nog tot 4 augustus aan het Congresplein staan. Daarna strijkt het evenement neer op de Ambiorixsquare in de Europese wijk (van 8 augustus tot 11 augustus), vervolgens op het Peter Benoitplein in Neder-over-Heembeek (van 15 augustus tot 18 augustus) en tot slot op de Leopoldsquare in Laken (van 22 augustus tot 25 augustus).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.