Eerste BK kerstboomwerpen is een feit

Eén van de kerstboomwerpers in volle actie.
Baert Marc Eén van de kerstboomwerpers in volle actie.
Het Edouard Pinoyplein in Oudergem stond zaterdag volledig in het teken van sfeer, gezelligheid en ... kerstbomen werpen. Deze zesde editie kreeg zelfs een upgrade van wedstrijd naar Belgisch Kampioenschap. Op voorhand schreven 25 groepen en meer dan 150 individuele werpers in. “Maar ook ter plaatse konden mensen zich nog opgeven. Tot 22 uur zijn er kerstbomen geworpen”, zegt voorzitter van Motum vzw, Pieter De Sutter (54).

Zes jaar geleden organiseerden ze de wedstrijd voor het eerst. “En elk jaar kwam er meer volk op af, waardoor we telkens uitbreiden. Dit jaar kwam er bijvoorbeeld een derde piste bij.” Iedereen jonger dan 12 jaar mocht meedoen in de categorie jeugd. Vanaf dat het kindje de kracht heeft om de kersttak te gooien, mocht het deelnemen. Verder hebben ze kleine boompjes en wat grotere voor de volwassenen.

Ook kinderen mogen kerstboomwerpen.
Baert Marc Ook kinderen mogen kerstboomwerpen.

100 medailles

Er stonden heel wat bekers klaar voor de winnaars van de verschillende categorieën en voor de kinderen waren er wel 100 medailles. “Zij vielen sowieso in de prijzen en kregen bij deelname een medaille”, vertelt Pieter. En dat was een succes. Om 17.50 uur bleken er zelfs al meer dan 100 kinderen mee te doen. Ze mochten gooien tot 19.30 uur. 

Voor het eerst organiseerden ze ook opwarmingssessies voor de kinderen. Dochter Améline De Sutter danste samen met de kinderen op de muziek van de live band om op te warmen.

Zowel Motum vzw, de lokale handelaars, VGC De Dam als het gemeentebestuur zetten hun schouders onder de organisatie van het evenement.

Pieter De Sutter, voorzitter van Motum vzw.
Baert Marc Pieter De Sutter, voorzitter van Motum vzw.