Eerste Belgische Ronald Mcdonaldhuis in opbouw

Het eerste Belgische Ronald McDonaldhuis voor ernstig zieke kinderen krijgt stilaan vorm. Eind september 2019 moet het huis  op de site van het UZ Brussel klaar zijn.
Het allereerste Ronald McDonald Huis is in volle opbouw: 3D voorstelling van het Ronald McDonald Huis
Baert Marc Het allereerste Ronald McDonald Huis is in volle opbouw: 3D voorstelling van het Ronald McDonald Huis

Het Ronald McDonald Huis biedt een woonplaats aan families van de gehospitaliseerde kinderen. Ouders, broers en zussen kunnen er op een steenworp van het ziekenhuis logeren, om het gependel tussen hun verblijfplaats en het ziekenhuis te beperken. "Er zijn al 365 Ronald McDonaldhuizen in de wereld, maar dit wordt het eerste in België", zegt Katia De Greve, House Manager van het Ronald McDonaldhuis. "We willen de kinderen en hun ouders een plek geven om tot rust te komen en zo het genezingsproces te vergemakkelijken."

Hoewel er nu vooral steen en beton te zien is, worden de contouren, de kamers, de patio's en leefruimtes van het Ronald McDonaldhuis stilaan duidelijk. "Het huis zal volledig opgaan in een groene heuvel om zo de impact naar de buitenomgeving te beperken en een buffer te vormen tussen die typische ziekenhuisomgeving", aldus architect Luc Van Leuvenhage. Intussen wordt de waterdichtheid aangepakt en daarna is het tijd voor de binneninrichting en de volledige aankleding. Het resultaat wordt een passief gebouw met tien kamers dat naast Parking 1 wordt opgetrokken in een groene berm met een open gevoel dankzij grote glasramen en twee patio's waar de kinderen kunnen ontspannen. Er is ook een gemeenschappelijke woonkamer, speelkamer, keuken en tuin. De privé-kamers waarin de zieke kinderen en hun ouders kunnen verblijven geeft uit op het naastliggende bos en moet zo een oase van rust creëren.

3D-voorstelling van het Ronald McDonald Huis
Baert Marc 3D-voorstelling van het Ronald McDonald Huis
3D-voorstelling van het Ronald McDonald Huis
Baert Marc 3D-voorstelling van het Ronald McDonald Huis
3D-voorstelling van het Ronald McDonald Huis
Baert Marc 3D-voorstelling van het Ronald McDonald Huis
3D-voorstelling van het Ronald McDonald Huis
Baert Marc 3D-voorstelling van het Ronald McDonald HuisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.