Ecolo-gemeenteraadslid sterft bij ongeval met parapente: “We verliezen een steunpillaar”

Vincent Molenberg.
Ecolo Vincent Molenberg.
Vincent Molenberg, gemeenteraadslid en fractieleider van Ecolo-Groen in Oudergem, is maandagavond in Zwitserland gestorven na een dodelijk val met een parapente. Hij laat een vrouw en vier kinderen achter.

Ecolo Brussel maakte het nieuws van het overlijden bekend op haar Facebookpagina. Molenberg werd 47 jaar. Hij laat een vrouw en vier dochters na. “Vincent is veel te vroeg vertrokken”, zegt de partij in een mededeling. “We verliezen een collega, een vriend en een uitzonderlijke fractieleider. Hij is weggevlogen in de bergen die hij zo graag zag.”

“Molenberg was gepassioneerd door parapente”, zegt Ecolo-schepen Elise Williame. Zij en Molenberg kennen elkaar al sinds de campagne van 2006. “Voor ons is dit een enorm verlies”, zegt ze. “We verliezen een echte steunpillaar voor onze partij. Hij leidde voor ons bijvoorbeeld de onderhandelingen na de verkiezingen van 2018, waarna we in de meerderheid terecht kwamen. Onze gedachten gaan nu vooral uit naar de familie. De vrouw en kinderen van Vincent zijn nog in België. Hij was immers alleen naar Zwitserland getrokken. We proberen hen nu zoveel mogelijk te helpen, onder meer met de administratie.”

Fractieleider

Vincent Molenberg was al sinds 2006 actief voor Ecolo in Oudergem. Tussen 2010 en 2012 was hij voorzitter van het OCMW. Sinds 2012 was hij gemeenteraadslid en na de verkiezingen van 2018 werd hij fractieleider voor Ecolo en vicevoorzitter van de gemeenteraad.

Het dodelijk ongeval met een parapente deed zich maandagavond voor om een hoogte van 3.000 meter. Om een onbekende reden is Molenberg neergestort tijdens een cursus paragliding. Een medische helikopter kwam meteen ter plaatse, maar kon er enkel het overlijden vaststellen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de begrafenis plaatsvindt. Het lichaam van Molenberg is nog in Zwitserland en moet nog gerepatrieerd worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.