Ecolo-fractieleider Zoé Genot biedt excuses aan voor ongepaste flyer

Zoé Genot
Belga Zoé Genot
Ecolo-fractieleider Zoé Genot heeft spijt. Na de ophef die op sociale media ontstond voor de verkiezingsflyer die ze ondertekende, biedt ze haar excuses aan op haar Facebook-pagina. 

De befaamde flyer die de afdeling van Ecolo in Laken verspreidde zorgde gisteren voor heel wat heisa op sociale media. Daarop kon men lezen dat Ecolo voorstander is van vrouwelijke ambtenaren met een hoofddoek, dat ouders van leerlingen vakantiedagen konden kiezen op basis van geloofsovertuigingen of dat Ecolo niet tegen het onverdoofd slachten is. 

Al snel werd de controversiële flyer een hot topic op sociale media en keurde het hoofdkwartier van Ecolo de flyer af. Fractieleider Genot reageerde met een post op haar Facebook-pagina. “Het spijt me als ik personen heb doen schrikken”, begint Genot. “Ik heb een grote fout gemaakt door niet te overleggen met de regionale afdeling. Helaas geef ik onze vijanden zo munitie om Ecolo en de nodige sociale, ecologische en ethische veranderingen aan te vallen.” Of ze nu wel echt achter die ideologieën staat, blijft nog vaag. “Ik ben het dubbele discours beu en zal altijd achter mijn ideeën blijven staan. Dat deed ik ook door de Armeense genocide te erkennen.” 

Excuses van Zoé Genot op Facebook
Facebook Zoé Genot Excuses van Zoé Genot op FacebookReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.