Duurzaam wijkcontract voor Bizetwijk

wijkcontract voor Bizetwijk
Baert Marc wijkcontract voor Bizetwijk
Er komt een duurzaam wijkcontract voor de Bizetwijk in Anderlecht, vlak bij het kanaal. De komende jaren wordt er in totaal 14 miljoen euro in de wijk gepompt.

De Bizetwijk is een enclave tussen het kanaal en de Bergensesteenweg en bevindt zich vlak bij het Biestebroekdok. Het wijkcontract moet de buurt voor het eerst een nieuwe boost geven. “Dit wijkcontract moet de wijk ontwikkelen, maar het is nog veel belangrijker dat de inwoners opnieuw trots zijn op hun wijk,” zegt de schepen voor Stadsrenovatie Nadia Kammachi (Ecolo).

Tot 2026 wordt er in totaal 14,1 miljoen euro in de wijk gestoken. Welke projecten daarmee betaald worden, moet nog blijken. De gemeente heeft nu een jaar om een voorstel uit te werken en voor te leggen aan het Brussels Gewest. Schepen Kammachi belooft alvast dat de bewoners van de wijk bij het contract betrokken worden.

De wijk rond de Bergensesteenweg ligt vlak bij de Biestebroekkaai, waar de gemeente al een volledig nieuwe wijk met woningen en bedrijven wil aanleggen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.